SIPA UHAPSILA JEDNU OSOBU ZBOG RATOVANJA U DRUGOJ DRŽAVI: Ovo mu nije prvo privođenje...

Božić se tereti za krivično djelo pridruživanje stranim paravojnim formacijama, tačnije zbog učešća u ratu u Ukrajini.

  • Hronika

  • 22. Sep. 2020  22. Sep. 2020

  • 0

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pripadnici Granične policije BiH priveli su jučer Ljubišu Božića. Oni su ga predali Sudskoj policiji RS-a da bi ga nakon toga uhapsili pripadnici SIPA-e.

Božić se tereti za krivično djelo pridruživanje stranim paravojnim formacijama, tačnije zbog učešća u ratu u Ukrajini.

Hapšenje je izvršeno po nalogu Tužilaštva BiH, koje će ga preuzeti nakon okončanja kriminalističkog saslušanja u SIPA-i.

Inače, Božiću ovo nije prvo hapšenje u životu. On je, naime, uhapšen i sredinom marta 2011. godine na osnovu potjernice Osnovnog suda u Banjoj Luci. Potjernica je izdata zbog otmice, piše "Oslobođenje".

Također, uhapšen je i u junu 2016. godine, zajedno za pravoslavnim sveštenikom Bojanom Pačavrom, zbog vrijeđanja i prijetnji upućenih vjernicima u džamiji u banjalučkom naselju Vrbanja. Božić i Pačavra su, prema tadašnjim izjavama očevidaca, pijani ušli u dvorište džamije u večernjim satima i vrijeđali su vjernike, a jedan od njih je sve vrijeme imao nož u rukama. Za ovo djelo Božić i Pačavra su prekršajno kažnjeni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...