RAT NA TWITTERU: Mektić brutalno spustio Tegeltiji - "E to tebe žulja u tvojoj aferi u potkivanju"

Društvena mreža Twiiter iz dana u dan dobiva epitet kao mjesto javne razmjene mišljenja. Nekada je to u duhu parlamentarizma i "fair-playa", a često vidimo i "niske udarce".

  • Mini market

  • 22. Sep. 2020  

  • 0

Tako je danas predsjedavajući Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija tvitao pitanje: "Ponavljam pitanje, da li na osnovu svega tvrdite da je u “javnom interesu” dozvoljeno tajno audio i video snimanje bez odobrenja suda, te da li podstičete novinare na takvu vrstu aktivnosti ?".

Replicirala je Ivana Korajlić, direktorica Transparency Internationala: "Ako novinar snima počinjenje krivičnog djela čije otkrivanje je u javnom interesu, u svakom slučaju podržavam. A to je i stav Evropskog suda za ljuduska prava.. Ja ne govorim o neovlaštenom snimanju npr. agencija za provođenje zakona, za koje je potrebno odobrenje suda, to je druga tema", piše Patria.

A šta bi bio Twitter da nije Dragana Mektića, danas zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, a bivšeg ministra sigurnosti.

Na raspravu Tegeltije i Korajlić, Mektić je reagovao prema prvom čovjeku VSTV-a: "Pretpostavljam da ti je glavni motiv ovog teksta to što si snimljen u izvršenju krivičnog djela u aferi POTKIVANJE. Ivana ne podstiče novinare na tajno snimanje već je u pitanje objava novinara kad to dobije u posjed. E to tebe žulja u tvojoj aferi u potkivanju", piše Patria.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...