SENZACIONALNO OTKRIĆE: Escobarov nećak otkrio jedno od njegovih tajnih skrovišta, policajci su u šoku izbrojali 18 miliona dolara...

Nećak ubijenog vođe kolumbijskog narkokartela Pabla Escobara otkrio je jedno od njegovih skrovišta s 18 miliona dolara, prenijela je TV mreža "Red Mas Noticias".

  • Šareni svijet

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

Nicolas Escobar kazao je za tu mrežu da je skrovište bilo u njegovoj kući u Medeljinu, gradu u kom je Pablo Escobar imao "sjedište".

Nećak je kazao da je otkrio zalihu u jednom dijelu kuće, u smrdljivoj plastičnoj vreći.

Decenijama stare novčanice bile su u toliko lošem stanju da su neupotrebljive, navodi se u izvještaju televizije. U vreći su bili i grumen zlata, komunikacijski uređaji, snimci, pisaća mašina, olovka i kamera s filmom koji se nije mogao razviti, prenosi agencija Hina.

Priče o Escobarovim skrovištima još kruže Medeljinom.

Nicolas Escobar, koji se ponosi srodstvom s narkobosom, kazao je kako je pronašao već nekoliko skrovišta.

Jedan od najbogatijih kriminalaca u ljudskoj historiji Pablo Escobar imao je milijarde dolara godišnjih prihoda. Optužen je za oko 6.000 ubistava vođa narkokartela. Ubijen je 1993. u 44. godini života.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...