POČELA GRADNJA NOVOG HOTELA NA BJELAŠNICI: Evo kako će izgledati

U blizini skijaške staze na Bjelašnici počela je gradnja novog wellness & spa hotela i apart-hotela simboličnog naziva - "Nomad". Ovo mjesto nudi sve što moderni nomadi žele: prirodu u dobrom društvu, tvrde investitori.

  • Ekonomija

  • 29. Sep. 2020  29. Sep. 2020

  • 0

Čist planinski zrak, pogled na bajkovite padine Bjelašnice, beskrajne šetnje njima, skijanje, ukusna hrana, druženje... Zvuči dobro, zar ne?! Sve to, pa i mnogo više, donosi "Nomad", novi wellness & spa i apart-hotel koji se gradi neposredno uz skijašku stazu ove planine. Objekt će u svom sastavu imati 51 dizajniranu hotelsku sobu.

Osim toga, na raspolaganju je i 60 apartmana, koje će njihovi budući vlasnici, prema jedinstvenom profit-share konceptu, ukoliko žele, moći iznajmljivati tokom 11 mjeseci. Tu je i cijeli niz profesionalnih usluga, koje će uveliko poboljšati kvalitet boravka i života gostiju hotela i vlasnika apartmana na planini.

Priliku za rad i profesionalni razvoj u hotelu "Nomad" će dobiti oko 60 zaposlenika. Kako bi svoju ponudu učinili cjelovitom te podržali i promovirali lokalne proizvođače, hotel će u svakodnevnom poslovanju nastojati koristiti što više autentičnih proizvoda s Bjelašnice, što daje dodatnu vrijednost cijelom projektu.

Spojiti ugodno s korisnim imperativ je onih koji znaju šta žele u modernom svijetu. Ideja vodilja investitora, kompanije "Birotim", bila je učiniti Bjelašnicu poželjnom destinacijom tokom cijele godine te napraviti mjesto koje će inspirisati ljude da vrijeme provode u zdravom okruženju. Ova, po svemu posebna planina, zaslužuje dobro osmišljen i stručno projektovan objekt, s raznovrsnim sadržajima za moderne nomade svih generacija. Udoban smještaj u atraktivnom ambijentu, direktni izlaz na ski-stazu, wellness & spa, gastro pab, restoran, konferencijski prostor i dječija igraonica, samo su neki od njih.

Kad je riječ o hotelu "Nomad", ništa nije prepušteno slučaju. Svaki, pa i najmanji detalj, uključujući i njegov naziv, pažljivo je osmišljen. Koncept i studiju izvodljivosti radili su domaći i strani konsultanti, uz tehničku podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Jedinstveno dizajnersko i karakteristično arhitektonsko rješenje, koje se potpuno integrira u okoliš, potpisuje tim vrhunskih arhitekata iz Bosne i Hercegovine Vedad Kasumagić i Feđa Hadžibegović, a za enterijerska rješenja zaduženi su Nedžad Hrelja i Lada Maglajlić.

Nekada davno, upravo na Bjelašnici, ljudi su živjeli kao nomadi. U potrazi za hranom i prirodnim skloništem, lutali su planinskim vrletima. S vremenom su se, kao i ostali nomadski narodi širom svijeta, zasitili lutanja, zaželjeli sigurnosti i stabilnosti, pa su život ispod nebeskog svoda zamijenili zatvorenim prostorima.

alt

alt

Ipak, sav komfor civilizacije nije u čovjeku uspio ugasiti želju za ne tako običnim putovanjima i iskustvima. Među nama danas žive moderni nomadi. Oni misle brže i jasnije od „običnih“ turista“, žele dosegnuti dalje i živjeti uzbudljivije. Osjećati se dobro i slobodno, poput naših dalekih predaka. A to mogu jedino kada se kreću, putuju, prihvataju izazove, upoznaju nova mjesta i ljude te stvaraju nove konekcije.

Oni traže udoban smještaj, dobru hranu, čistu prirodu, zanimljivu lokalnu kulturu i dobru internet konekciju. Hotel "Nomad" na Bjelašnici je odgovor na sve njihove želje.

alt

alt

Prvu galeriju fotografija zadovoljnih gostiju možemo očekivati krajem 2021. godine, kada je planirano „soft“ otvaranje hotela. U punom kapacitetu "Nomad" bi svoje posjetioce trebao dočekati u ljeto 2022. Do tada, budite strpljivi, jer vas na ovom mjestu očekuje priroda u dobrom društvu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...