GOTOVO JE: Čelnici Renaulta donijeli konačnu odluku, sve se mijenja iz temelja…

Iz Renaulta stiže nova vijest: dizelski motori su na odlasku…

  • Auto

  • 02. Okt. 2020  02. Okt. 2020

  • 0

U Francuskoj je udjel novih automobila s dizelskim motorima opao na 31 posto ove godine, a još 2013. godine bio je na 73 posto. Onda se dogodio Volkswagenov skandal s dizelskim motorima.

Trenutno Clio ima dizelske 1,5-litrene motore od 85 i 115 KS, a Megane ima samo snažniji motor. Sa početkom 2021. godine na snagu stupaju oštriji propisi Euro 6D-full te će s njima iz ponude Clija i Captura nestati navedeni dizelaši. Tokom godine, Renault će vratiti jednu dizelsku verziju, ali samo sa jednim nivoom snage.

Kao što znate, za Clio je Renault predstavio hibrid te za Captur i Megane plug-in hibrid. Oni će u budućnosti, očigledno, mijenjati turbodizelske motore. Uz novi Megane Conquest, kupe SUV, Renault u ponudi nema dizelske motore.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...