LUDA NOĆ U PORTUGALU: Nakon neviđene drame i penala, Milan se provukao u grupnu fazu Europa lige, za sve je „kriv“ jedan Hrvat…

Milan je tek nakon 12 serija jedanaesteraca prošao Rio Ave pobijedivši sa 9:8. Susret se završio sa 1:1, a nakon produžetka je bilo 2:2.

  • Sport

  • 02. Okt. 2020  02. Okt. 2020

  • 0

"Rossoneri" su nekoliko puta bili na rubu ponora, ali su se na nevjerovatan način izvukli. Italijanski velikan je za 2:2 izjednačio u 120. minuti iz jedanaesterca koji je skrivio hrvatski nogometaš Toni Borevković igravši rukom. Pritom je bivši igrač Rudeša zaradio i crveni karton. Siguran je bio Calhanoglu zabivši za 2:2. Domaćin je potom imao tri meč-lopte prilikom izvođenja jedanaesteraca, ali nije uspio zabiti.

Italijani su poveli u 51. minuti preko Saelemaekersa, ali je Francisco Geraldes u 72. sve vratio na početak. Kako više nije bilo pogodaka, susret je ušao u produžetke, a već u prvoj minuti Gelson je zabio za 2:1. Kada se već činilo kako će Rio Ave izdržati, Milan je u posljednjim trenucima izjednačio.

image Rio - Milan jedanaesterci SOFASCORE

Prilikom izvođenja jedanaesteraca, odluka je pala u 12. seriji. No, Rio Ave je u osmoj, desetoj i jedanaestoj seriji imao meč-lopte. Sve tri su otišle uprazno. Nakon što je u osmoj seriji promašio Lorenzo Colombo, neprecizan je bio i Nelson Monte pogodivši stativu. U desetoj seriji pucali su golmani, ali ni Donnarumma niti Kieszek nisu zabili. U 11. seriji, za Milan je promašio Bennacer, a uzvratio mu je Geraldes. Odluka je napokon pala u 12. seriji, Kjaer je zabio, a Santos nije uspio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...