"SB" NA LICU MJESTA; HAOS NA SARAJEVSKIM ULICAMA: Počela je rekonstrukcija dijela tramvajske pruge i zbog toga SVE JE STALO... (FOTO)

Usljed radova, izmijenjena je trasa kretanja autobusa. Autobusi na liniji Dobrinja – Vijećnica kretat će se ulicom Franje Račkog, Vilsonovim šetalištom, Kotromanićevom do ulice Hiseta, a zatim ustaljenom trasom. Autobusi na liniji Hrasnica – Vijećnica kretat će se ulicom Franje Račkog, Vilsonovim šetalištom do ulice Vrbanja, a zatim ustaljenom trasom.

  • Vijesti

  • 02. Okt. 2020  02. Okt. 2020

  • 0

U Sarajevu je počela rekonstrukcija dijela tramvajske pruge, zbog čega je od jutros nastao kolaps u saobraćaju. Velike su gužve prema centru grada, a iz GRAS-a mole građane za strpljenje te najavljuju da će tramvaji zbog radova do 1. novembra saobraćati od Ilidže do Željezničke stanice. Doći će do izmjena i u odvijanju autobuskog saobraćaja.

Kako su naveli, od Zemaljskog muzeja do Baščaršije, umjesto tramvaja, saobraćat će autobusi, a karta će važiti prilikom presjedanja iz tramvaja u autobus.

Usljed radova, izmijenjena je trasa kretanja autobusa. Autobusi na liniji Dobrinja – Vijećnica kretat će se ulicom Franje Račkog, Vilsonovim šetalištom, Kotromanićevom do ulice Hiseta, a zatim ustaljenom trasom. Autobusi na liniji Hrasnica – Vijećnica kretat će se ulicom Franje Račkog, Vilsonovim šetalištom do ulice Vrbanja, a zatim ustaljenom trasom.

Autobusi na liniji Gornji Velešići – Drvenija kretat će se ulicama Halida Kajtaza, Zmaja od Bosne, Franje Račkog i Vilsonovo šetalište do Vrbanje, a zatim ustaljenom trasom, kao i ulicama Hamze Hume, Maršala Tita i dalje ustaljenom trasom u smjeru prema Gornjim Velešićima.

Promijenit će se trasa kretanja autobusa na linijama Buča Potok, Rajlovac i Reljevo Dom – Dobroševići, i to zbog izvođenja radova na saobraćajnici u ulici Drinska od 1. oktobra do 30. novembra u vremenu od 22 sata. Umjesto sa Željezničke stanice, vožnja će se odvijati s terminala Otoka.

Rekonstrukcija tramvajske S-krivine od Marindvora do "Sarajevo City Centra" (SCC) počela je jutros i izazvala je velike saobraćajne gužve. Nervozni su svi učesnici u saobraćaju, a prije svega vozači. Riječ je o sanaciji pruge samo u jednom pravcu u dužini od skoro 369 metara. Ne radi se o sanaciji S-krivine u oba pravca, već samo u jednom pravcu.

Kako je ranije saopćeno iz Vlade Kantona Sarajevo, radovi vrijedni skoro 584.000 KM, trajat će 40 dana, a izvođač radova je konzorcij kompanija OK BAU iz Gradačca i "Željo" d.o.o. iz Konjica.

Kako je kazao kantonalni ministar saobraćaja Adi Kalem, riječ je o prvoj rekonstrukciji ovog dijela pruge nakon 42 godine. Nadležni su pozvali građane na strpljenje dok se ne okončaju radovi.

Za mnoge je neprihvatljivo da se radovi izvode onda kada je saobraćaj najintenzivniji. Nije jasno zašto se sanacija ne vrši kada to nije slučaj ili zašto nije izvršena kada javni prijevoz nije bio u funkciji i kada je saobraćaj bio znatno manje intenzivan, na početku pandemije koronavirusa.

(Hayat/ S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...