NAKON ČOVIĆEVOG PISMA, OGLASILI SE I IZ AMBASADE SAD-a: Evo šta su rekli…

"Pozivamo bh. lidere da provedu političke i ekonomske reforme kako bi približili zemlju članstvu u EU", poručeno je iz Ureda.

  • Politika

  • 08. Okt. 2020  08. Okt. 2020

  • 1

Nakon što je predsjednik HDZ-a BiH i član Kolegija državnog Doma naroda Dragan Čović uputio pismo ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, šefu Delegacije Evropske unije u BiH, ambasadorici Misije OSCE-a u BiH i visokom predstavniku, u kojem se požalio da SDA izbjegava provesti potpisani sporazum o Izbornom zakonu BiH, za "Oslobođenje" su navedeno pismo prokomentarisali iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u BiH. 

- Pozdravljamo sve sporazume koji su zaključeni s dobrom namjerom i ciljem unapređenja društvenih, ekonomskih i političkih uvjeta za sve građane BiH. Svaki amandman na Izborni zakon mora imati široku i inkluzivnu političku podršku i približiti zemlju europskim standardima. Ispunjavanje zakonskih obaveza kao što je provođenje izbornih rezultata i brzo formiranje vlasti, kao i provedba preporuka ODIHR i GRECO, neophodno je da bi se povećalo povjerenje građana u izborni proces. Pozivamo bh. lidere da provedu političke i ekonomske reforme kako bi približili zemlju članstvu u EU - poručeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...