NAKON 19 GODINA: Generalni sekretar NATO-a objavio NEOČEKIVANU VIJEST; Trumpova najava se ostvaruje

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg potvrdio je danas odluku Alijanse da povuče svoje snage iz Afganistana "zajedno" sa SAD-om, poslije izjave američkog predsjednika Donalda Trumpa o povlačenju do Božića.

  • Svijet

  • 08. Okt. 2020  09. Okt. 2020

  • 0

"Odlučili smo da zajedno napustimo Afganistan. Uskladit ćemo povlačenje", rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare sa premijerom Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevim.

Trump je, usred kampanje za predsjedničke izbore, izjavio da bi želio da povuče američke vojnike iz Afganistana do Božića, brže nego što je predviđeno sporazumom SAD-a i talibana.

"Do Božića bi trebalo dovesti kući mali broj hrabrih muškaraca i žena koji i dalje služe u Afganistanu", naveo je Trump kasno sinoć na Twitteru.

Trumpova administracija se obavezala da će povući sve američke snage iz Afganistana najkasnije do sredine 2021. godine.

Sporazum SAD-a i talibana, potpisan 29. februara, pozdravljen je kao najbolja nada za mir u Afganistanu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...