POTEZ TRENERA LIVERPOOLA TOP-TEMA BRITANSKIH MEDIJA: Zabrinuti dječak pisao Kloppu, Nijemac mu odgovorio i ostavio ga bez teksta…

Dječak Lewis Balfe (11) bio je zabrinut i nervozan zbog promjene škole pa se odlučio izjadati menadžeru Liverpoola Jurgenu Kloppu.

  • Sport

  • 13. Okt. 2020  13. Okt. 2020

  • 0

Dječak, inače navijač Liverpoola, primio se posla i ručno napisao pismo Kloppu. Pitao je Nijemca šta može da uradi da se osjeća bolje? Klopp mu je odgovorio, a na adresu dječaka stiglo je pismo s logotipom Liverpoola i potpisom njemačkog stručnjaka.

"Mogu li početi s odavanjem neke tajne? Nervozan sam. Da budem potpuno iskren, bio bih zabrinut da ne postanem nervozan, jer kad se to dogodi, dajem priliku da tu energiju pretvorim u nešto pozitivno. Znam da to može biti čudno za tipa vaših godina, da mislite da se menadžer Liverpoola može osjećati poput vas, ali ja se osjećam", započeo je Klopp svoje pismo dječaku:

"Iz vašeg pisma jasno je da ste vrlo promišljena osoba koja voli i kad imate te osobine, vrlo je teško izbjeći nervozu. Pitate me što radim kad se moji igrači tako osjećaju, a odgovor je jednostavan: podsjećam ih koliko su mi važni, i koliko vjerujem u njih i ne sumnjam da će to biti potpuno isto u slučaju vas i vaše porodice."

alt

Dalje, trener objašnjava dječačiću kako je prevladao loša vremena koja je proživio u svojoj sportskoj karijeri. "Vi se ne morate brinuti da će se dogoditi loše stvari. Kao što znate, izgubio sam neka finala i nije dobar osjećaj, ali uz pomoć moje porodice i prijatelja, išao sam naprijed, a na kraju sam uživao u posebnim trenucima. Ako bih se fokusirao samo na negativne stvari, znam da to ne bi bilo moguće, zato budite pozitivni prema sebi i radujte se briljantnom trenutku za koji znam da će doći."

"I ne zaboravite da ste dio porodice Liverpool i to znači da postoje milioni i milioni ljudi poput vas koji žele da budete što sretniji. Vaša podrška mnogo znači meni i svima u Liverpoolu pa se nadam da će ovo pismo biti pokazatelj da i mi vas podržavamo", zaključio je briljantni Klopp.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...