SAD JE PRAVO VRIJEME: Sprej - najjednostavniji način unošenja vitamina D u organizam…

Brojna medicinska istraživanja pokazala su izuzetan značaj održavanja potrebnih nivoa vitamina D3 u organizmu primjenom različitih suplemenata s obzirom na to da je uobičajenom ishranom teško održati potrebni nivo ovog nutrijenta u organizmu. No, ono što je jednako važno jeste i na koji način vršimo nadopunu vitamina D3.

  • Zdravlje

  • 13. Okt. 2020  13. Okt. 2020

  • 0

Klinički je, naime, dokazano da su serumske koncentracije vitamina D3 nakon primjene u obliku spreja kod zdravih ispitanika dva puta više u odnosu na koncentracije vitamina primijenjenog u kapsulama, tabletama ili kapima, a skoro tri puta više kod pacijenata koji pate od problema sa želucem ili crijevima.

SMANJUJE RIZIK OD COVIDA-19

Osim održavanja ravnoteže koncentracije kalcija i fosfata u krvi kako bi se omogućila i očuvala normalna mineralizacija kostiju i zuba, posljednja istraživanja pokazala su i da se vitamin D3 povezuje s jačanjem imunog sistema, prevencijom dijabetesa tipa 1, kardiovaskularnih bolesti, karcinoma debelog crijeva, multiple skleroze i demencije. 

Najnovija istraživanja u vezi s Covidom-19 snažno sugerišu da dovoljna količina vitamina D3 u organizmu može znatno smanjiti rizik od infekcije, ali i ublažiti težinu i dužinu trajanja bolesti te poboljšati njen ishod. Radi postizanja više koncentracije ovog esencijalnog nutrijenta u kratkom vremenskom periodu, potrebno je suplementaciju provesti višim preporučenim dozama u trajanju od nekoliko sedmica, i to aplikacijom u obliku spreja.

Kategorije koje trebaju posebno voditi računa o dovoljnom unosu vitamina D3 su trudnice i dojilje zbog osiguravanja potrebnih nivoa kalcija i fosfata, a svakodnevno davanje ovog vitamina je obavezno do prve godine života bebe.

JEDINSTVENA FORMULACIJA U OBLIKU SPREJA

Za razliku od većine drugih proizvoda na bazi vitamina D3, D3 SPRAY® i D3 SPRAY KID® su dodaci prehrani u obliku oralnog spreja, što ih čini efikasnijim, praktičnijim i pogodnijim za primjenu kod svih osoba, a naročito kod djece i osoba koje imaju teškoće s gutanjem ili probleme sa želucem ili crijevima (ulkusi, malapsorpcija, glutenska enteropatija, upalna bolest crijeva i Chronova bolest, insuficijencija pankreasa…).

Zahvaljujući formulaciji spreja, D3 SPRAY® ne stupa u interakciju sa drugim lijekovima, a uzima se neovisno o hrani i piću. Također, ova formulacija omogućava vitaminu D3 iz D3 SPRAY® i D3 SPRAY KID® veoma brzu i gotovo potpunu apsorpciju u organizam, te nekoliko puta veću bioraspoloživost u odnosu na preparate vitamina D3 u obliku kapsula, tableta ili kapi.

Pakovanja D3 SPRAY® i D3 SPRAY KID® sadrže čak 140 pojedinačnih doza, prijatnog su okusa banane zbog čega ih rado uzimaju i najmlađi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...