BURNO I DANAS NA SJEDNICI PREDSTAVNIČKOG DOMA PFBiH: Čengić pita: "Šta se dešava u 'Željeznicama FBiH' i ko je direktor?" (FOTO)

Pred poslanicima je i Informacija o vanjskom i unutrašnjem dugu u FBiH na dan 31. decembra 2019. godine te godišnji izvještaji o poslovanju Javnog preduzeća "Željeznice Federacije BiH" za 2016, 2017. i 2018. godinu.

  • Vijesti

  • 15. Okt. 2020  15. Okt. 2020

  • 0

Nastavljena je 14. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Sjednica se održava u hotelu "Hills".

Pred poslanicima je, pored ostalog, Izvještaj o radu FERK-a za 2019. godinu, koji poslanici nisu usvojili.

Nakon toga je Marijan Klaić, šef Kluba poslanika HDZ BiH - HNS, zatražio pojedinačno izjašnjavane zastupnika, nakon čega nije usvojen izvještaj o radu FERK-a za 2019. godinu.

Pred poslanicima je i Informacija o vanjskom i unutrašnjem dugu u FBiH na dan 31. decembra 2019. godine te godišnji izvještaji o poslovanju Javnog preduzeća "Željeznice Federacije BiH" za 2016, 2017. i 2018. godinu.

"Oslobođenje" javlja da je u toku rasprava o godišnjim izvještajima i poslovanju "Željeznica Federacije BiH" za 2016., 2017. i 2018. godinu.

Poslanik SDP-a Irfan Čengić zatražio je, prije svega, odgovor od direktora "Željeznica" Enisa Džafića o tome šta se dešava u tom preduzeću, odnosno ko je direktor.

Intervenisao je poslanik SDA Adnan Efendić upozorivši da direktor nije dužan da objašnjava konkursnu proceduru, već su tema izvještaji o radu.

Replicirao mu je Damir Mašić, šef Kluba poslanika SDP-a, poručivši da poslanici imaju pravo da pitaju šta hoće te da je bruka i sramota da se razmatraju izvještaji od prije četiri godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...