“SB” U OPĆOJ BOLNICI; PREVARENI LJEKARI PORUČUJU: “Nećemo više da nas varaju, sve bolesnike su poslali u Opću bolnicu, mi određujemo pravila, a ne KCUS” (FOTO)

Pojašnjava da je Skupština Kantona Sarajevo donijela odluku da je ovo kantonalna bolnica. 

  • Vijesti

  • 29. Okt. 2020  29. Okt. 2020

  • 2

U Sarajevu je danas ispred Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" održana konferencija za medije o problemima s kojima se susreću proteklih nekoliko dana. Prisutnima se obratio infektolog Ednan Drljević, direktor Infektivnog odjela ove bolnice. 

Kako je kazao, trenutno se nalaze u teškoj situaciji te on, kako kaže, smatra da su, prije svega, prevareni. 

- Bio je dogovor između direktora Infektivne klinike i naše klinike da mi njima pomognemo, da oni malo isprazne Podhrastove, ali da će oni nastavljati primati pacijente. Oni su napunili sada ovdje pacijente na našem odjelu, sve pacijente su poslali. Svih 30 bolesnika smo primili, nas je posebno uvrijedilo što po Zakonu kada smo dobili izolatorij lakše i srednje teških pacijenata, jer nemamo uslove za teške pacijente. Mi imamo već jednog takvog bolesnika, kojeg su nam proslijedili bez ikakvog dogovora. To je prosto kažnjivo. Mi smo ovo pretvorili u Covid-bolnicu, za tri dana smo preuzeli 30 posto ležećih bolesnika - istaknuo je Drljević. 

Pojašnjava da je Skupština Kantona Sarajevo donijela odluku da je ovo kantonalna bolnica. 

- Dakle, mi smo odgovorni, a Klinički centar nam je uslužna bolnica! Ako je tako, onda mi određujemo pravila, ne oni nama! Nećemo više da nas varaju. Podhrastovi su za teške kliničke slike, a lakše da podijelimo na obje bolnice i sve tako dok se ne napuni. Ako se to ne desi, ja idem na bolovanje, jer sam ja jedini infektolog! - zaključio je infektolog, piše "Oslobođenje".

Medijima se, također, obratio i doktor Dragan Stevanović, koji je kazao da je vrijeme da vlast počne raditi svoj posao. 

- Vrijeme je da prestane prepucavanje između Opće bolnice i KCUS-a, kao i da prestanu održavati nepotrebne konferencije. Pozivamo da Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić izađe na teren i vidi šta se dešava - kazao je Stevanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...