I TO ČUDO DA SE DESI: Čović odbacio Dodikov prijedlog o "razdruživanju" BiH!

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović odbacio je u četvrtak optužbe da se sa Miloradom Dodikom dogovorio o razdruživanju BiH i dodao da se o najvažnijim reformama u toj zemlji moraju dogovoriti sva tri naroda.

  • Politika

  • 29. Okt. 2020  30. Okt. 2020

  • 4

Dodik je u ponedjeljak rekao da će Srbi i Hrvati predložiti model funkcioniranja te zemlje uz alternativu "razdruživanja", nakon čega su bošnjački političari i mediji osudili i Dodika i Čovića.

Čelnik Hrvata tvrdi da s time nema nikakve veze. "On je iznio svoj stav o budućem vremenu, a ne o prošlome vremenu kako je to netko interpretirao, pa je ispalo kao da smo nešto dogovorili. Apsolutno ne", rekao je Čović na konferenciji za medije u Mostaru.

Pojasnio je kako se o najvažnijim reformama vezanim za budućnost ove zemlje ne mogu dogovarati iza leđa jedne od triju strana.

"Moj stav nije nikada da dvije strane dogovaraju nešto o Bosni i Hercegovini, jer za stolom o ozbiljnim pitanjima moraju biti sve tri strane", kazao je Čović.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...