SVEŠTENIK DOBIO 15.000 KM ZA PODSTICAJ RAZVOJU SELA: A kada se saznalo gdje otac Vaso živi...

Na listi osoba koje su dobile podsticaje za poljoprivredu, sa dvije budžetske stavke u ukupnom iznosu od 619 hiljada KM, u vezi čega je predmet u bijeljinskom Okružnom tužilaštvu, je bijeljinski sveštenik Vaso Popović.

  • Politika

  • 29. Okt. 2020  30. Okt. 2020

  • 2

Otac Vaso živi u gradu, ne na selu, ko mu je, kako, i na osnovu koje dokumentacije dao iznos od 15 hiljada KM sa stavke podsticaji u poljoprivredi, utvrdiće nadležni organi.
 
Vaso Popović potvrdio je da je dobio sredstva iz gradskog budžeta.
 
Iz Kancelarije eparhije zvorničko-tuzlanske potvrđeno nam je da eparhija “nema nikakva zvanična saznanja u vezi dodijeljenih sredstava vojnom svešteniku Vasi Popoviću”.
 
“Ukoliko je dobio sredstva na lično ime, izvolite se obratiti imenovanom za dodatne informacije, a bilo kakve zloupotrebe ili prevare nemaju ništa zajedničko sa crkvom i eparhijom. S izrazima poštovanja i uvažavanja", odgovoreno  je iz Kancelarije eparhije zvorničko-tuzlanske.
 
Povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske, tadašnji predsjednik RS Milorad Dodik odlikovao je 2017. godine sveštenika Popovića Medaljom zasluga za narod.
 
Vojni sveštenik Vaso Popović iz Bijeljine prvi je sveštenik Srpske pravoslavne crkve koji je u Školi nacionalne odbrane u Beogradu završio najviši nivo karijernog usavršavanja u oblasti odbrane.

Tim povodom, Popoviću i ostalim polaznicima prethodnih sedam klasa Visokih studija bezbjednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane Univerziteta odbrane u Beogradu uručene su replike srpskog mača.Mačevi imaju ugraviranu posvetu - "Ko sme taj može, ko ne zna za strah taj ide napred".

Ovo posebno priznanje uručeno je u prisustvu predsjednika Vlade Srbije Ane Brnabić, ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Milana Mojsilovića, a prema odluci predsjednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, a povodom početka školovanja 8. klase Visokih studija bezbjednosti i odbrane.
 
Podsjećamo da je predmet o podjeli podsticaja sa dvije budžetske stavke - podsticaji u poljoprivrednoj proizvodnji i afirmacija poljoprivredne proizvodnje - u ukupnom iznosu od 619 hiljada KM u bijeljinskom Okružnom tužilaštvu, a na osnovu prijave koju sam lično predala kao vlasnik Agencije "Ozna info" u okviru koje posluje portal zoricakusmuk.info.

zoricakusmuk.info

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...