ĐUKANOVIĆ UPUTIO PISMO POVODOM SMRTI AMFILOHIJA: "Iz dugog perioda naše saradnje, tokom kojeg smo..."

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, uputio je izraze saučešća Mitropoliji, sveštenstvu, monaštvu i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i naglasio da će ukupnu djelatnost mitropolita Amfilohija u Crnoj Gori cijeniti historija.

  • Regija

  • 30. Okt. 2020  30. Okt. 2020

  • 0

"Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti Njegovog Visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Kao velikodostojnik SPC bio je akter i svjedok burnih procesa krajem prošlog i početkom ovog vijeka, kako u Crnoj Gori, tako i na prostorima bivše Jugoslavije", naveo je Đukanović.

Ukupnu djelatnost mitropolita Amfilohija u Crnoj Gori cijenit će historija, dodao je on.

"Iz dugog perioda naše saradnje, tokom kojeg smo razmjenjivali mišljenja o važnim pitanjima za razvoj savremene Crne Gore, pamtit ću njegov doprinos stvaranju pozitivne atmosfere uoči referenduma na kojem je naša zemlja obnovila nezavisnost mirnim i demokratskim putem", istaknuo je Đukanović.

Premijer Duško Marković u saučešću je konstatovao da je Mitropolija crnogorsko-primorska izgubila danas svog poglavara, a crkva u Crnoj Gori svog zapaženog jerarha.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o mitropolitovoj smrti. Kao predsjednik Vlade, sarađivao sam i razgovarao sa mitropolitom Amfilohijem o mnogim važnim pitanjima koja su se ticala odnosa države i crkve, ali i o drugim temama od značaja za crnogorsko društvo", naveo je Marković.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović preminuo je jutros u Kliničkom centru u Podgorici, gdje se od 6. oktobra liječio od koronavirusa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...