VUČIĆ DEFINITIVNO IZVISIO: SPC objavila imena, evo ko će sve govoriti na sahrani Amfilohija…

Mitropolit Amhilohije biće sahranjen danas nakon liturgije u Hramu Hrista spasitelja u Podgorici.

  • Regija

  • 01. Nov. 2020  01. Nov. 2020

  • 1

Pored brojnih građana koji će doći da odaju poštu preminulom mitropolitu, najavljen je i dolazak brojnih javnih ličnosti i političara od kojih će neki i održati govor.

Poslije opela mitropolitu Amfilohiju govoriće patrijarh Irinej, nakon toga govore o mitorpolitu održaće predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, kao i mandatar za sastav nove crnogorske vlade, Zdravko Krivokapić.

Pored njih, o životu mitropolita Amfilohija, liku i djelu, govoriće akademik SANU, Matija Bećković, a okupljenima će se obratiti i episkop koji je u posljednjem periodu, najčešće viđao mitropolita Amfilohija – vladika Joanikije.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu da će prisustvovati sahrani mitropolita Amfilohija, ali neće održati govor, iako je svim silama nastojao to učiniti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...