IGK OČITAO LEKCIJU ČOVIĆEVOM HNS-u: „To je ozbiljni nasrtaj na istinu o agresiji na Bosnu i Hercegovinu, uvreda žrtava udruženog zločinačkog poduhvata i pokušaj da se…“

Povodom saopćenja Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) u vezi s terorističkim napadima u Francuskoj, Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) smatra da se na ovaj način agresija na državu Bosnu i Hercegovinu pokušava reinterpretirati kao borba protiv "islamskog terorizma i ekstremizma", tvrdeći da se država Bosna i Hercegovina branila i odbranila od srpskog i hrvatskog agresora, a ne od islamskog ekstremizma.

  • Mini market

  • 02. Nov. 2020  02. Nov. 2020

  • 1

Podsjećaju na presude u Haagu tvorcima Herceg-Bosne, navodeći da ovo saopćenje znači "kontinuitet zločina prema državi BiH drugim sredstvima". Iz Instituta navode da je "u presudama haškoj šestorci Haški tribunal utvrdio da je paradržava Herceg-Bosna rezultat pokretanja udruženog zločinačkog poduhvata, koji je imao za cilj stvaranje hrvatskog entiteta u BiH te njegovo ujedinjenje sa susjednom Hrvatskom".

- Na toj platformi su izvršeni strašni zločini nad Bošnjacima, autohtonim bosanskim narodom i jednim od najstarijih evropskih naroda. To su pravni fakti, koje priznaje cjelokupna međunarodna javnost i institucije civiliziranog svijeta - ističu iz Instituta, tvrdeći da je ovo još jedan u nizu pokušaja revizije sudskih, historijskih i naučnih činjenica. 

- To je ozbiljni nasrtaj na istinu o agresiji na Bosnu i Hercegovinu, uvreda žrtava udruženog zločinačkog poduhvata i pokušaj da se revidira historija. Borba za istinu i pravdu ostaje najbolja brana antibosanskom djelovanju i najbolja brana ponižavanju žrtava agresije i genocida - poručuju iz Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...