MEMAGIĆ SPUSTIO KONAKOVIĆU: "Efendić je rođen za lidera, vama koji želite vlast, toplo preporučujem da..."

"Semire, samo gledaj svoja posla, kao i dosad", kazao je Memagić.

  • Mini market

  • 03. Nov. 2020  03. Nov. 2020

  • 1

- I opet će pobijediti, jer to zaslužuje i narod ga voli. Nikada se izbori ne mogu dobiti samo na kritici drugog.

Semire, samo gledaj svoja posla, kao i dosad, ti si predodređen da budeš lider. A vama koji želite vlast, toplo preporučujem da dajete prijedloge, rješenja, za sve ima mjesta u našoj lijepoj Bosni i Hercegovini - poručio je Đemal Memagić, koji je na lokalnim izborima 2012. izabran za načelnika općine Olovo, a uspjeh je ponovio četiri godine kasnije. Zanimljivo je, kako se čini, da je Memagić i trenutno jedan od načelnika koji nema protukandidata na lokalnim izborima u Olovu, ali nije ostao imun na izbornu politiku Novog Grada.

Memagić je komentarisao jedan od Facebook statusa Elmedina Konakovića, lidera Naroda i pravde, koji od početka kampanje piše i analizira lik i djelo načelnika Semira Efendića. Stječe se dojam da su izbori samo u općini Novi Grad, jer je kampanja NiP-a u KS bazirana isključivo na ovu lokalnu zajednicu.

A kako i ne bi bila kada se u proteklih osam godina radilo svakodnevno na poboljšanju uslova života građana, ali i poslovanja privrednika. Uspjeh se teško oprašta.

Na skupu u Švrakinom Selu, gdje je simbolično počela kampanja SDA i gdje je predstavljen kandidat Stranke demokratske akcije za načelnika Semir Efendić i kandidati za Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo iz mjesnih zajednica Švrakino Selo, Aneks i Otoka te nosilac liste za Općinsko vijeće Nezir Hadžić, načelnik Efendić se, između ostalog, osvrnuo i na period 2017. godine, kada je Nezir Hadžić bio direktor KJKP “Vodovod i kanalizacija”, zahvaljujući čijem angažmanu je Sarajevo te godine dobilo novih 200 litara vode u sekundi, čime je riješen dugogodišnji problem redukcije vode u Sarajevu.

- Da nije bilo Nezira Hadžića u preduzeću ViK, u Sarajevu bi i danas bile redukcije vode. U nedostatku sredstava, pomagao sam Neziru da traga za rješenjem i stupilo se u kontakt s "Vodovodom Istanbula" (ISK), koji je donirao četiri pumpe, koje su instalirane i od tada u Sarajevu nema redukcija vode - kazao je Efendić, prenosi Hayat.

Iako su na ove navode reagovali iz NiP-a i kao krivca za redukciju vode označili Nezira Hadžića, svi se sjećamo, nije bilo tako davno, da je delegacija „Vodovoda Turske“ u Sarajevo došla isključivo zahvaljujući angažmanu Hadžića. Naime, uz kontinuirane opstrukcije, uz pomoć turskih stručnjaka i turske donacije, upumpane su nove količine vode, koje i danas koriste ovom sistemu, jer su postojeći bunari i nakon odlaska Nezira Hadžića iz ViK-a i dalje u upotrebi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...