OVO BI MOGLO PRESUDITI IZBORE: Biden dobio ogroman broj glasova američkih muslimana...

Ogromna većina američkih muslimana, čak njih 69 posto, glasala je u utorak na predsjedničkim izborima za demokratskog kandidata Joea Bidena, kažu podaci izlazne ankete Vijeća za američko-islamske odnose (CAIR).

  • Vijesti

  • 04. Nov. 2020  04. Nov. 2020

  • 0

Najveća muslimanska organizacija za zaštitu građanskih prava izvijestila je da je ove godine zabilježen visok odziv muslimana od 84 posto.

Samo 17 posto od 844 registrovana glasača, koji su učestvovali u anketi, reklo je da su svoj glas dali Donaldu Trumpu, aktuelnom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država. Međutim, u odnosu na izbore 2016. godine, Trump je dobio 4 posto više glasova od muslimanske zajednice u SAD-u.

“CAIR bi želio zahvaliti više od jednog miliona američkih glasača muslimana koji su u ovom izbornom ciklusu izašli u rekordnom broju“, kazao je u saopštenju Nihad Awad, nacionalni izvršni direktor CAIR-a i dodao:

“Kandidati i mediji na nacionalnom su nivou prepoznali značajnu sposobnost muslimanske zajednice da utiče na rezultate brojnih trka širom ove zemlje, uključujući i predsjedničke izbore.“

Milioni Amerikanaca u utorak su izašli na birališta kako bi izabrali 46. predsjednika i predstavnike u Kongresu i Senatu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...