SIPA HAPSI SVE REDOM: U toku je velika policijska akcija kodnog naziva „Best“, pretresi i privođenja na šest lokacija…

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, jutros su u okviru međunarodne operativne akcije "Best" započeli pretrese osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na ukupno šest lokacija u Zvorniku.

  • Hronika

  • 04. Nov. 2020  04. Nov. 2020

  • 0

Akcija se izvodi zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine organizovani kriminal, u vezi s krivičnim djelom iz člana 189. krijumčarenje ljudi istog zakona.

- Operativna akcija "Best" predstavlja nastavak koordiniranih aktivnosti koje su provodene u saradnji sa policijskim službenicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Republike Srbije, usmjerenih na razbijanju organizovane kriminalne grupe koja je u periodu od maja do oktobra 2020. godine vršila krijumčarenje migranata iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Više informacija o rezultatima operativne akcije bit će poznato nakon realizacije naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine - saopćio je portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...