PODUZETNI TEŠNJACI SU NEZAUSTAVLJIVI: "Hifa-Oil" širi poslovanje na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine…

Kompanija "Hifa-Oil" iz Tešnja nastavlja sa širenjem.

  • Ekonomija

  • 04. Nov. 2020  04. Nov. 2020

  • 0

Ova firma je ranije ove godine regulatorima prijavila namjeru uzimanja pod najam tri benzinske stanice firme “Braco i sinovi”.

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine je ranije ove godine zaprimilo Prijavu koncentracije privrednog subjekta ”Hifa-Oil” d.o.o. Tešanj, kojom se prijavljuje koncentracija sa privrednim subjektom ”Braco i sinovi” d.o.o. Brčko.

Prijava se odnosi na tri benzinske pumpe – jedna na području Brčkog, dvije na području Bijeljine – kao dijelova (poslovnih jedinica) privrednog subjekta ”Braco i sinovi”, koje u zakup na period od 10 godina uzima privredni subjekt ”Hifa-Oil”.

Vlasnici privrednog subjekta ”Braco i sinovi” su Dražen i Željko Vrkačević.

Pravni osnov koncentracije je Ugovor o zakupu benzinskih pumpi, zaključen 5. marta 2020. godine u Brčkom.

Predmet Ugovora su tri benzinske pumpe s kompletnom pratećom opremom neophodnom za obavljanje maloprodaje goriva i dopunskog asortimana.

Konkurencijsko vijeće je navelo da nije postojala prijava koncentracije, što znači da je ona odobrena. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...