PREDSJEDNIK HRVATSKE: “Kad vidim ovo u Americi, mi smo normalna zemlja. Trump se žali Vrhovnom sudu, koji je nakrcao svojim ljudima”

Tokom obraćanja medijima, Milanović je komentirao izbore u Americi.

  • Regija

  • 04. Nov. 2020  04. Nov. 2020

  • 5

Povodom obilježavanja Dana grada Koprivnice, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća, na koju je došao i predsjednik Zoran Milanović.

Tokom obraćanja medijima, Milanović je komentirao izbore u Americi.

Što se tiče preuranjene čestitke slovenskog predsjednika Janše, kazao je kako misli da je Janša jedini koji je čestitao Trumpu.

- Znate ko ima moje simpatije, ali ja bih pričekao da se prebroje glasovi. To što je napravio Janša se ne radi – rekao je Milanović i dodao da nije pobornik glasanja poštom. Čini se da sve, ipak, ide Bidenu u prilog, ali ponavlja da treba pričekati.

- Vidim da se Trump žali Vrhovnom sudu, koji je nakrcao svojim ljudima. Danas sam sretan što sam iz Hrvatske, jer ispada da smo relativno normalna zemlja. Ono što se tamo događa nije normalno - poručio je.

-T amo biraju elektorske države koje su iz vremena robovlasništva - dodao je i konstatirao da ga ništa u SAD-u ne čudi. ”Simpsoni su još devedesetih imali Trumpa za predsjednika”, kazao je, prenosi Hayat.

- Pobjeda Bidena bi značila obnavljanje atlanskog partnerstva i svijesti u Americi da je Europa glavni saveznik. To je dobro i za Europu, i za svijet, kao i za Hrvatsku. To ne govorim lično nego kao hrvatski predsjednik - kazao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...