TERETE SE ZA OKO 100 UBISTAVA: Svi detalji o optužnici protiv Thacija i Veseljija povjerljivi do njene objave

Thasi, Veselji i drugi osumnjičeni optužnicom iz aprila terete se za niz ratnih zločina na Kosovu i Metohiji, među kojima je i skoro 100 ubistava.

  • Regija

  • 04. Nov. 2020  05. Nov. 2020

  • 1

Svi detalji u vezi sa optužnicom protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija ostaju povjerljivi, sve dok optužnica ne bude objavljena, rekao je danas portparol Specijalizovanih vijeća Kosova u Hagu, Majk Dojl, prenosi crnogorska novinska agencija MINA.

"Sve dok ne bude objavljena, optužnica ostaje povjerljiva, zajedno sa postupkom vezanim za njeno pregledanje", kazao je Dojl za Tanjug.

Nezvaničnu informaciju kosovskih medija da je Specijalizovano tužilaštvo Kosova u Hagu "vratilo istragu" protiv Tačija i Veseljija radi kompletiranja spisa i dodatnih dokaza nije želio da kometariše ni portparol tog tužilaštva Kristofer Benet.

"Hvala vam na pitanju, ali Specijalno tužilaštvo ne komentariše medijske spekulacije", odgovorio je Benet.

Vijest je objavila prištinska Koha, ne navodeći izvor informacije.

Optužnicu protiv Tačija, Veseljia i devet pripadnika OVK Specijalizovano tužilastvo je podnijelo Specijalizovanim većima Kosova 24. aprila, a rok od šest mjeseci za njenu potvrdu istekao je 24. oktobra.

Odluka sudije nije objavljena.

Tači, Veselji i drugi osumnjičeni se optužnicom iz aprila terete za niz ratnih zločina na Kosovu i Metohiji, među kojima je i skoro 100 ubistava. "Žrtve krivičnih djela iz optužnice su stotine lica čiji je identitet poznat i među kojima su kosovski Albanci, Srbi, Romi i lica drugih nacionalnosti, kao i politicki protivnici", saopštilo je ranije Specijalizovano tužilaštvo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...