NEVIĐEN SKANDAL TRESE CRNU GORU: Desetine ljekara i medicinskih sestara iz drugih odjeljenja Kliničkog centra ušle na Internu kliniku da se oproste od Amfilohija…

Na videosnimcima se vide brojni poznati ljekari i medicinski radnici kako prave špalir dok se kovčeg s tijelom vladike SPC-a u Crnoj Gori iznosio iz Kliničkog centra.

  • Regija

  • 06. Nov. 2020  06. Nov. 2020

  • 1

Više desetina ljekara i sestara iz drugih odjeljenja Kliničkog centra ulazilo je - bez ikakve zaštite i kršeći protokol bolnice - nakon smrti mitropolita Amfilohija u Internu kliniku, koja je zaštićena Covid-bolnica, saznaje "Pobjeda".

Načelnik Interne klinike, dr. Sreten Kavarić kazao je u izjavi tužilaštvu da je bio toliki pritisak kolega i medicinskih radnika da je odobrio njihov ulazak da bi se "oprostili s Amfilohijem".

- Ja im nijesam mogao zabraniti pa, ako treba, snosiću odgovornost - kazao je dr. Kavarić.

Na videosnimcima se vide brojni poznati ljekari i medicinski radnici kako prave špalir dok se kovčeg s tijelom vladike SPC-a u Crnoj Gori iznosi iz Kliničkog centra.

Nakon toga su se svi vratili na odjeljenja i tako rizikovali da rašire virus i na druga odjeljenja gdje leže pacijenti s raznim komorbiditetima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...