ZAVRŠENO ROČIŠTE: Hoće li Mehmedagiću i Pekiću biti zabranjen ulazak u OSA-u?

Sud BiH potvrdio je prošle sedmice optužnicu protiv Mehmedagića i službenika te agencije Muhameda Pekića u vezi sa slučajem izuzimanja snimka u poslovnici JP "Pošta" u naselju Alipašino Polje.

  • Vijesti

  • 10. Nov. 2020  10. Nov. 2020

  • 0

Ročište za određivanje mjera zabrane direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmanu Mehmedagiću i uposleniku te agencije Muhamedu Pekiću održano je jutros, nakon čega se očekuje odluka Suda BiH. Advokatica Senka Nožica, koja zastupa Osmana Mehmedagića, protiv kojeg je Sud BiH prošle sedmice potvrdio optužnicu, nije bila voljna iznositi detalje s ročišta, napomenuvši da očekuju odluku Suda BiH.

"Čekamo odluku i nećemo vršiti pritisak. Moguće je da će odluka biti poznata do sutra ili možda još kasnije. Vrijeme je pandemije, teški su uslovi za rad. Rok žalbe na odluku je tri dana", kazala je Nožica.

Sud BiH potvrdio je prošle sedmice optužnicu protiv Mehmedagića i službenika te agencije Muhameda Pekića u vezi sa slučajem izuzimanja snimka u poslovnici JP "Pošta" u naselju Alipašino Polje, piše Klix.

Tužioci sumnjaju da je snimak izuzet protuzakonito i da nije služio interesima prikupljanja obavještajnih podataka u vezi sa prijetnjama po sigurnost BiH, kako je navedeno, već da je iskorišten za lične obračune sa političkim neistomišljenicima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...