OGLASIO SE I GORAN ČERKEZ: Zašto Zapadnohercegovački kanton ne mora provoditi mjere Kriznog štaba FBiH

Zapadnohercegovački kanton je 27. augusta 2020. godine proglasio stanje nesreće u tom kantonu.

  • Društvo

  • 12. Nov. 2020  12. Nov. 2020

  • 0

Zbog toga ovaj kanton ne mora provoditi mjere Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, potvrdio je za N1 pomoćnik Federalnog ministra zdravstva i član Kriznog štaba FBiH Goran Čerkez.

- Oni mogu prihvatiti mjere Kriznog štaba FBiH, ali i ne moraju - rekao je Čerkez.

Pojašnjenje se nalazi u Pravilniku o organiziranju i načinu rada Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, gdje se u članu 6. navodi kako ovaj štab ima nadležnost dok nadležna tijela FBiH ili kantona ne proglase stanje prirodne ili druge nesreće. Od tog trenutka nadležnost prelazi na Federalni, odnosno Kantonalni štab civilne zaštite.

S obzirom na to da je Zapadnohercegovački kanton to učinio ranije, Civilna zaštita ZHK je nadležna za donošenje mjera i naredbi u tom kantonu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...