TEŠKI DANI TEK DOLAZE: Ovaj poljoprivrednik odlučio je prodati farmu, ne može više...

Kaže da je farmu ponudio na prodaju, jer više nije u stanju da proizvodi s obzirom na to da, kako kaže, država neće da stane iza poljoprivrednika.

  • Ekonomija

  • 12. Nov. 2020  12. Nov. 2020

  • 0

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac izjavio je u programu BHRT-a da ga je trenutna situacija u kojoj je cijena mesa pala, a prodaja se smanjila, natjerala na radikalnu odluku da svoju farmu stavi na prodaju.

“Cijena mesa u RS-u drastično je pala, a prodaja se smanjila za 50 odsto. Ministarstvo poljoprivrede je proljetos pomoglo, posijali smo, godina je rodila, ali prodati ništa ne možemo“, istaknuo je Usorac.

Dodao je da je cijena mesa “pala za 50 odsto”, ali da i dalje “cvjeta” uvoz iz Evropske unije.

Kaže da je farmu ponudio na prodaju, jer više nije u stanju da proizvodi s obzirom na to da, kako kaže, država neće da stane iza poljoprivrednika.

Neće da uvedu prelevmane, neće da uvedu carine kako bi zaštitili našu proizvodnju“, naglasio je Usorac, dodavši da Sporazum o slobodnoj trgovini dozvoljava uvođenje prelevmana na dvije godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...