SDA KS TVRDI - NiP JE ŠTETAN PROJEKAT: "Konaković je svojom smutljivošću, "andaluzijskim sindromom" i ličnom koruptivnošću, pokazao da nije dostojan vlasti"

Nikada bez Naroda i pravde, ključne pozicije u Kantonu Sarajevo ne bi preuzeli kadrovi Naše stranke, koji su na TVSA emitovali film u kojem se negira genocid, te se grlili sa Dodikovim načelnicima u Bijeljini i Banjaluci, tražeći „najmanji zajednički imenitelj“.

  • Politika

  • 13. Nov. 2020  13. Nov. 2020

  • 4

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo ocjenjuje da dosadašnje aktivnosti stranke Narod i pravda pokazuju da je riječ o izuzetno štetnom projektu za državu, bošnjački narod i glavni grad Bosne i Hercegovine.

-Od trenutka svog pojavljivanja na političkoj sceni, Narod i pravda ima isključivo jednu funkciju, da unosi smutnju i podjele u bošnjačko političko tijelo.

To je najprije počelo u Kantonu Sarajevo, a jedini rezultat NiP-a jeste da je doveo Peđu Kojovića na vlast, te da je od Kantona Sarajevo stvorio politički najnestabilniji kanton, sa tri smjene vlade u dvije godine, stalnim tenzijama i blokadama.

Nikada bez Naroda i pravde, ključne pozicije u Kantonu Sarajevo ne bi preuzeli kadrovi Naše stranke, koji su na TVSA emitovali film u kojem se negira genocid, te se grlili sa Dodikovim načelnicima u Bijeljini i Banjaluci, tražeći „najmanji zajednički imenitelj“.

Nakon izuzetno destruktivne uloge u Sarajevu, stranka NiP je nastavila unositi podjele i u druge sredine, između ostalog u Novi Travnik i Jajce, gdje su razbijanjem bošnjačkog glasačkog tijela povećali šanse da HDZ osvoji vlast u tim općinama, iako je dosad nije imao.

U Velikoj Kladuši, sve bosanske stranke su podržale zajedničkog kandidata za načelnika, a NIP je podržao svog nezavisnog kandidata, koji nema nikakve šanse na izborima, čime je direktno otvorio put za pobjedu ratnog zločinca i izdajnika Fikreta Abdića.

Stranka NiP nema nikakvu državotvornu ideju iza sebe izuzev isključivo lični koruptivni interes, što je dokazalo i svjedočenje same ministrice obrazovanja KS Zinete Bogunić, koja je objasnila kako ju je Elmedin Konaković tjerao da namjesti tender od pola miliona za njegovog prijatelja, kao i čitav niz drugih afera.

Elmedin Konaković je svojom smutljivošću, „andaluzijskim sindromom“ i ličnom koruptivnošću, pokazao da nije dostojan vlasti, te da nema kredibilitet da traži povjerenje naroda da bude na čelu – stoji u saopćenju SDA KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...