POTRES U KANTONU SARAJEVO, PREKINUTA SJEDNICA: Opozicija oborila dnevni red Skupštine KS, u planu je bio...

Dnevni red Skupštine Kantona Sarajevo danas nije usvojen.

  • Politika

  • 31. Mar. 2022  31. Mar. 2022

  • 3

Opozicioni delegati, njih sedam, bili su suzdržani, dok je za dnevni red glasalo 14 delegata. Na dnevnom redu je trebao biti i finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

“Taj dokument omogućava funkcionalnost zdravstvenog sistema. Ovo se nikada nije desilo u sali Skupštine KS. Nijedna opozicija nije oborila dnevni red, a ne onaj koji se tiče funkcionisanja cjelokupnog sistema”, rekao je Elmedin Konaković.

Jasmina Bišćević Tokić je kazala zbog čega delegati SDA nisu podržali ovaj dnevni red.

“Nije tačno ovo što kolega Konaković kaže. Nismo podržali jer zdravstveni radnici nemaju potpisan nijedan kolektivni ugovor. Finansijski plan ZZO ne predviđa povećanje ni satnice ni koeficijenta. Nećemo podržati dok se ne potpiše kolektivni ugovor u zdravstvu i ne poveća satnica”, dodala je.

Amra Junuzović kazala je kako je ogorčena zbog ovoga. Predsjedavajući Elvedin Okerić prekinuo je sjednicu kazavši kako nema smisla održati je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...