"NEW YORK TIMES" OTKRIVA: Ubijen je drugi čovjek Al-Kaide, planirao je bombaške napade na…

Al-Kaida nije objavila njegovu smrt, iranski službenici su je zataškali, dok niko dosad nije preuzeo odgovornost.

  • Svijet

  • 14. Nov. 2020  14. Nov. 2020

  • 2

Drugog čovjeka Al-Kaide, optuženog da je pomagao u planiranju bombaških napada na dvije američke ambasade u Africi 1998. godine, ubili su izraelski operativci u ime SAD-a, izvijestio je u subotu "The New York Times" pozivajući se na obavještajne dužnosnike.

Abdullaha Ahmeda Abdullaha, koji je bio poznat pod imenom Abu Muhammad al-Masri, ustrijelila su dvojica muškaraca na motociklima na teheranskim ulicama 7. augusta, izvijestio je "Times".

Ubistvo Masrija, koji je bio izgledni nasljednik trenutnog vođe Al-Kaide Aymana al-Zawahirija, dosad je držano tajnom, rečeno je u novinama.

Ostaje nejasna uloga SAD-a u ubistvu militanta rođenog u Egiptu, piše "Times". Američke vlasti godinama prate Masrija i druge Al-Kaidine operativce u Iranu, rečeno je.

Al-Kaida nije objavila njegovu smrt, iranski službenici su je zataškali, dok niko dosad nije preuzeo odgovornost.

Iran je u subotu zanijekao vijest, rekavši da na tlu zemlje nema Al-Kaidinih terorista.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...