VANREDNO OBRAĆANJE SDS-a: Pokreću krivične prijave protiv osoba uhvaćenih u izbornoj krađi, na djelu je bio "BUGARSKI VOZ"

U prvih dva i pol sata od početka glasanja uočene su brojne nepravilnosti i evidentirane osobe koje su pokušale izbornu krađu, upozorio je poslanik SDS Davor Šešić na vanrednoj konferenciji za novinare.

  • Mini market

  • 15. Nov. 2020  

  • 0

Šešić je rekao da pravni timovi SDS-a već sada rade na pokretanju krivičnih prijava protiv počinioca izborne krađe koji su uhvaćeni na djelu. 

Upozorio je da se najveće nepravilnosti dešavaju u Doboju i Zvorniku gdje posmatračima SDS-a i drugih opozicionih stranka, kao i Socijalističke partije, nisu dozvolili da uđu na biračka mjesta, iako su oni imali uredno izdate legitimacije od gradskih izbornih komisija.

Šešić ističe da se već sad može reći da će u Doboju, kako god da prođu izbori, oni biti neregularni.

Kaže da je simptomatično i to što policijski službenici povodom kršenja Izbornog zakona ili ne reaguju, ili ih uopće nema na biračkim mjestima.

Navodi da je ozbiljan pokušaj izborne krađe desio se i u Bosanskom Novom, u mjestu Suhača, gdje je zatvoreno biračko mjesto jer je evidentiran pokušaj da se u glasačke kutije ubaci 150 glasačkih listića.

-Prema našim saznanjima ti listići su odštampani u jednoj privatnoj štampariji u Prijedoru. Da je na ovom mjestu spremana krađa govori i podatak da članovi biračkih odbora i posmatrači iz vladajućih stranka nisu pristali da se prebroji zapakovani izborni listići koji su došli na to glasačko mjesto - kazao je Šešić.

On je poručio da će SDS će ići s krivičnom prijavom protiv počinioca ovog krivičnog djela.

Šešić kaže da su i u Banjoj Luci uočene nepravilnosti i da na nekim mjestima posmatračima opozicije nije dozvoljeno da uđu u prostorije za glasanje.

-Na nekim glasačkim mjestima je prilikom prebrojavanja izbornog materijala prije početka glasanja uočen nedostatka glasačkih listića, kako za gradonačelnika Banja Luke, tako i za odbornike. Na biračkom mjestu 034B197 nedostaje deset listića za gradonačelnika Banja Luke - precizirao je Šešić.

Kaže da je i na glasačkim mjestima u Lazarevu i Kuljanima u Banjoj Luci pokušana izborna prevara tzv. "bugarski voz".

-Uhvaćena je osoba koja je ubacila dva listića umjesto jednog, a onda je i nađen prazan listić van glasačkog mjesta - navodi Šešić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...