TEŠKA SRCA DONIO JEDNU OD NAJTEŽIH ODLUKA: Kandidat za načelnika Laktaša na prošlim izborima napustio SDS, naveo i razloge...

U ostavci je naveo nekoliko razloga zbog kojih se odlučio za taj korak.

  • Politika

  • 19. Apr. 2021  19. Apr. 2021

  • 0

Dejan Kojić, kandidat SDS-a za načelnika opštine Laktaši na prošlim lokalnim izborima, podnio je ostavku na članstvo u Glavnom odboru i potpuno se povukao iz članstva u SDS-u.

U ostavci upućenoj predsjedniku Glavnog odbora stranke Milanu Miličeviću, doc. dr. Dejan Kojić navodi da je, nakon 25 godina članstva i pet godina rada u Opštinskom odboru, “teška srca donio jednu od najtežih odluka u životu“.

U ostavci je naveo nekoliko razloga zbog kojih se odlučio za taj korak.

– Dešavanja u protekle dvije godine unutar stranke, potpuno nipodaštavanje organa stranke od strane nekoliko vodećih ljudi u stranci, dvostruki aršini, nestatutarno raspuštanje Optinskog odbora u Laktašima, čime je uništeno pet godina teškog rada na terenu i na kraju vraćanje u Opštinski odbor čovjeka koji je otvoreno radio protiv SDS-a u Laktašima i apsolutno podržavao kandidata SNSD-a na izborima s ciljem njegovog postavljanja na čelo OO SDS Laktaši, nisu mi ostavili prostor za drugačiju odluku – napisao je ustavcu, koju je objavio i na Facebooku.

Био сам убијеђен да ову реченицу нећу никад изговорити или написати али... Након 25 година мој пут у Српској...

Posted by Доц. др Дејан Којић - Doc. dr Dejan Kojić on Ponedjeljak, 19. April 2021.

Čovjek o kome govori je Aleksandar Trninić, koji je nekada bio u SDS-u, prešao u SPS Gorana Selaka, da bi se prije nekoliko dana vratio u SDS zajedno s još nekim članovima odbora. Podsjećamo da je Trninić izjavio da je za njegov povratak u SDS najzaslužniji zamjenik predsjednika stranke Milan Radović.

Međutim, Kojić poručuje da ne može da bude dio nečega što ne poštuje “principe, znanje, kvalitet i sposobnost nego se u prvi plan stavlja goli interes“, piše "Srpskainfo".

Kako kaže, ako je plan i put oporavka SDS-a naručivanje i plaćanje tekstova, u kojima će se blatiti oni koji su najodaniji ideji stranke, “neka to služi na čast SDS-u i njenom predsjedniku“.

Na kraju poručuje: “Ja se ježim od takvog oporavka.“

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...