TEŽAK UDARAC ZA HRVATSKI TURIZAM: Poznata niskobudžetna aviokompanija ukinula čak 15 linija za sljedeće ljeto

U prodaji za sljedeću ljetnu sezonu trenutno nema linija iz Londona i Bruxellesa za Rijeku, dok je ranije ukinuta dugogodišnja linija Stockholm - Rijeka.

  • Ekonomija

  • 17. Nov. 2020  17. Nov. 2020

  • 0

Irski niskotarifni avioprijevoznik "Ryanair" iz prodaje je povukao čak 15 međunarodnih linija prema Hrvatskoj za ljeto 2021. godine. Radi se o linijama prema Puli, Rijeci, Zadru i Splitu.

"Ryanair" je do početka novembra u prodaji imao linije Berlin - Pula te Beč - Split, ali su povučene iz prodaje i trenutno nije moguće kupiti karte na navedenim linijama ove poznate irske aviokompanije za ljetni red letenja sljedeće godine, javlja "Croatian Aviation".

Tek jedna linija prema Rijeci

"Ryanair" će idućeg ljeta prometovati na nekoliko linija prema Puli te na jednoj prema Splitu iz Dublina. Kompanija trenutno nudi tek jednu liniju prema Zračnoj luci Rijeka za ljeto 2021. godine. Radi se o liniji Frankfurt Hahn - Rijeka koja je prometovala i ove ljetne sezone. Ovaj je poznati avioprijevoznik prošle godine prometovao iz glavne frankfurtske zračne luke prema Rijeci, što je za putnike bila mnogo bolja opcija od 115 kilometara udaljenog Hahna.

U prodaji za sljedeću ljetnu sezonu trenutno nema linija iz Londona i Bruxellesa za Rijeku, dok je ranije ukinuta dugogodišnja linija Stockholm - Rijeka. Prema trenutno dostupnom redu letenja, u prometu će biti tek spomenuta linija iz Frankfurt Hahna prema Rijeci.

Zadarska zračna luka imala je velike najave "Ryanaira" i partnerske kompanije "Laudamotiona" za ovogodišnju ljetnu sezonu, ali zbog izbijanja pandemije većina ranije najavljenih linija ipak nije pokrenuta, a kompanija je u prodaji nudila sve linije za sljedeću ljetnu sezonu, ostavljajući time prostor za baziranje aviona u Zadru i veliku ekspanziju na hrvatskom tržištu.

Povučeno 11 linija prema Zadru

Početkom novembra, "Ryanair" je iz prodaje za iduću godinu povukao čak 11 linija prema Zadru:

Aarhus - Zadar

Hamburg - Zadar

Maastricht - Zadar

Bremen - Zadar

Toulouse - Zadar

Riga - Zadar

Kaunas - Zadar

Liverpool - Zadar

Cork - Zadar

Dublin - Zadar

London - Zadar

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...