"ČETVORKA" SPREMNA ZA IMENOVANJE NOVE VLADE KS: Već biraju kadrove, danas Skupština

Iz stranaka "četvorke" poručuju da su spremni na imenovanje nove Vlade te se već biraju kadrovi nove Vlade.

  • Vijesti

  • 17. Nov. 2020  17. Nov. 2020

  • 0

Sjednica Skupštine KS koja je prekinuta 3. novembra, bit će nastavljena danas, 17. novembra, u 10 sati u online formi. Na dnevnom redu je i nekoliko drugih važnih tačaka, između ostalog i izmjena moratorija na zapošljavanje, izglasanog 28. septembra, kojima bi se deblokirali neki procesi u javnim preduzećima i omogućila neophodna zapošljavanja.

Tako bi trebao biti utvrđen i datum održavanja sjednice Skupštine KS na kojoj će se izglasati nepovjerenje Vladi KS, predvođenoj Mariom Nenadićem, koju čine SDA, SBB i DF. Već više od dva mjeseca u Skupštini KS se izdefinisala nova skupštinska većina, a 9. oktobra je podnesen i zahtjev za smjenu Vlade KS. Zahtjev su potpisali zastupnici "četvorke" (NiP, SDP BiH, Naša stranka, NBL), kao i samostalni zastupnici Damir Nikšić, Damir Marjanović i Aljoša Čampara, koji je napustio SDA. Samo nekoliko dana kasnije, iz SDA je istupila i Admela Hodžić, koja je najavila da će djelovati sa Čamparom u parlamentarnoj grupi. Vlada KS već mjesecima radi u krnjem sastavu, a sve posljedice toga su došle na naplatu u najteže vrijeme kada se borimo sa zdravstvenom i socijalnom krizom. 

Iz stranaka "četvorke" poručuju da su spremni na imenovanje nove Vlade te se već biraju kadrovi nove Vlade, piše Nap.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...