NERMIN MUZUR NAKON DRAME NA ILIDŽI: „Treba nam hitno sistemsko rješenje, da se donese konkretna odluka“

Novi načelnik Ilidže Nermin Muzur jutros je u "Novom danu" N1 televizije govorio o planovima u mandatu te o novom-starom problemu sa migrantima.

  • Mini market

  • 19. Nov. 2020  19. Nov. 2020

  • 0

"Nažalost, svjedočimo tom događaju, bio sam tamo do ranih sati. Na sjednicama Federalnog parlamenta sam ukazivao da je ovo najveći problem u KS, tražio sam da se donesu konkretne mjere i nešto uradi, ali evo, do danas nema konkretnih mjera".

Poseban problem je za građane Blažuja.

"U razgovoru sa službenicima policije tu noć kad se desila nesreća su rekli da ih je više od 3.000. Građani Blažuja su posebno u problemu. S prvim mrakom moraju zaključati kapije, djecu ne smiju pustiti vani i moraju ih vraćati s treninga, škole."

Kako je dodao, mora se naći sistemsko rješenje.

"Treba nam hitno sistemsko rješenje, da se donese konkretna odluka. Treba vratiti stvari na početak: ko je donio odluku da migranti puste na općinu Ilidžu, kakva je ta odluka, na koji način je planirano provođenje, vratiti na početak i vidjeti da li je ispoštovano sve što je traženo. Jučer su bili protesti i naravno da ću se uvijek odazvati i biti sa građanima Ilidže i u dobru i u zlu."

Situacija je takva da stanovnici Ilidže ispadaju građani drugog reda u svojoj općini.

"Ljudi su iskazali protest ali pokazali svjesnost situacije, da ne bi dodatno pogoršali situaciju u ovim uslovima. Biću sigurno najdosadniji načelnik prema svim nivoima i institucijama po pitanju svih problema naših građani. Poštujemo policijski sat i zakone ove zemlje. Ovo se više ne može tolerisati", kazao je Muzur na N1.

Šta je koštalo aktuelne vlasti da izgube izbore?

"Najviše ih je koštalo preko 18.000 glasača sa Ilidže koji su mi dali povjerenje kao kandidatu i zahvaljujem se svim građanima koji su izašli na izbore i dali mi glas. Naravno to ne isključuje one koji nisu glasali za mene, čak ću se potruditi da budem prema njima još bolji."

Kome ide mandat u parlamentu?

"Mandat u Parlamentu ide mom kolegi Mirsadu Pindži", dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...