HILJADUGODIŠNJE POSTOJANJE DRŽAVE: Svečanom sjednicom OV na Ilidži obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Na kraju svim Bosancima i Hercegovcima, ispred Općine Ilidža i općinskog načelnika Nermina Muzura, želimo sretan Dan Državnosti jedine nam domovine.

  • Društvo

  • 25. Nov. 2023  25. Nov. 2023

  • 0

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, podsjećanjem na hiljadugodišnje postojanje naše domovine, na njenu historiju, njene vrijednosti, danas je održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Ilidža.

U obraćanju brojnim zvanicama i gostima načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur govorio je o historijskom značaju Prvog zasjedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine.

"Prije osamdeset godina obnovljena je državnost i proklamovano je jedinstvo svi naroda. To su ideali kojim danas kao nikad prije treba težiti", kazao je općinski načelnik Nermin Muzur, te dodao:

alt

"Na Ilidži dobro znamo kako je bilo tokom agresije braniti ono što je definisano 1943. godine. Neki su dali najbolje godine svog života da bi se mi dana mogli okupiti ovdje i obilježiti godišnjicu jednog od najznačajnijih datuma u historiji Bosne i Hercegovine.

Mi u Općini Ilidža smatramo da su najvažnije ćelije u našoj domovini, državi Bosni i Hercegovini, upravo lokalne zajednice i općine. Danas se u miru borimo za jednu od najuspješnijih lokalnih zajednica, sa najvišim stipendijama za srednjoškolce i studente, najvećim brojem privrednih subjekata.

Stoga našim trudom, radom i zalaganjem nastojimo biti najzdravija, najjača i najbolja ćelija Bosne i Hercegovine. Želimo da javni interes bude ispred ličnog, kad to uradimo svakom pojedincu će biti bolje.

U sklopu obilježavanja Dana državnosti BiH delegacija Općine Ilidža predvođena načelnikom Nerminom Muzurom, predsjedavajućim Općinskog vijeća Ilidža Tarikom Stambolićem i njegovim zamjenicima Selverom Zećirovićem i Amarom Bungurom, odala je počast šehidima i poginulim borcima polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju Ilidža i na Spomen kosturnici borcima NOR-a na Ilidži.

alt

Pored delegacije Općine Ilidža odilježavanju jednog od najvažniji datuma naše domovine prisustvovala si građanke i građani Ilidže, članovi boračkih udruženja kao i političkih partija.

Na kraju svim Bosancima i Hercegovcima, ispred Općine Ilidža i općinskog načelnika Nermina Muzura, želimo sretan Dan Državnosti jedine nam domovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...