NAKON BURNIH REAKCIJA, OGLASIO SE I MURRAY: „Đoković je ispao u polufinalu i to je problem. Da je neko drugi, ne bi bio…“

Nastup Novaka Đokovića na ATP finalu u Londonu proglašen je neuspješnim nakon što je srbijanski teniser ispao od Dominika Thiema u polufinalu.

  • Sport

  • 24. Nov. 2020  24. Nov. 2020

  • 1

Đoković je bio prvi favorit za trofej, ali nije uspio otići do kraja i razveseliti svoje navijače pa su brojni komentatori pokušali pronaći razloge tog rezultata. Cijelu priču komentirao je i Andy Murray.

"Svi mediji, igrači, bivši igrači... Svi imaju tako visoka očekivanja od njega pa poraz od 7:6 u trećem setu polufinala nije nešto što se smatra dobrim rezultatom. Za skoro svakog drugog igrača na touru to bi bio dobar rezultat, ali za Đokovića ne vrijede ista pravila. Niko ne može slaviti svake sedmice, ne može niko svake nedjelje igrati najbolji tenis i mentalno ne može uvijek biti savršen. Bila je ovo još jedna veoma dobra godina za njega, ali možda je nije završio onako kako je želio", rekao je Murray pa dodao: 

"Prolazio sam kroz takve trenutke u svojoj karijeri, kada mentalno nisam bio potpuno prisutan i fokusiran. Jedna od stvari koja može trpjeti je izbor udaraca u ključnim trenucima."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...