JEDINA NA PLANETI: "Lutrija Republike Srpske" prokockana, UZIMA KREDIT DA PLATI DUGOVE

Da bi ostali likvidni, u “Lutriji” su krenuli u potragu za kreditorom koji će im dati novac po fiksnoj kamatnoj stopi, a koji planiraju da vrate za godinu dana. Za troškove kredita i kamate spremni su da plate do 15.000 maraka.

  • Ekonomija

  • 24. Nov. 2020  24. Nov. 2020

  • 1

Dok državne lutrije širom svijeta svojim zemljama donose na milione maraka profita, “Lutrija Republike Srpske” ne može da zaradi ni za svoje troškove. Kako bi pokrpili rupe i platili brojne obaveze, prinuđeni su da podignu kredit od 300.000 maraka, saznaje portal "Capital".

Da bi ostali likvidni, u “Lutriji” su krenuli u potragu za kreditorom koji će im dati novac po fiksnoj kamatnoj stopi, a koji planiraju da vrate za godinu dana. Za troškove kredita i kamate spremni su da plate do 15.000 maraka.

“Isplata kreditnih sredstava izvršiće se najkasnije u roku od dva dana od potpisivanja ugovora”, piše u tenderskoj dokumentaciji koju potpisuje direktor Rajko Radovanović.

Inače, “Lutrija Republike Srpske” je 2019. godinu završila sa dobiti od 38.543 KM.

Odgovornost za svoje skromne poslovne rezultate u prošloj godini pokušala je da prebaci na građane, koji su, prema njihovom zapažanju, sve siromašniji.

“Konzumenti naših igara su gotovo u cijelosti prosječni građani starije dobi koji iz dijela ličnih primanja koji preostaju nakon podmirenja osnovnih životnih potreba, odnosno iz dijela tzv. diskrecionog dohotka, sve teže zadovoljavaju svoje potrebe ili navike u segmentu koji je predmet našeg poslovanja. Sve složeniji ekonomski uslovi i ekonomske prilike u okruženju značajno utiču na segment siromašenja i pada kupovne moći stanovništva”, navodi se u njihovom izvještaju.

Dok krivicu svaljuju na građane, zaboravljaju kako su od kontroverznog banjalučkog biznismena Mile Radišića kupili poslovni prostor koji su platili 4.800 maraka po kvadratu ili 2,77 miliona maraka ukupno.

Da ovom državnom preduzeću slabo šta ide od ruke, portal "Capital" nedavno je pisao u tekstu Snijeg“ na televiziji "Lutrije Republike Srpske" i „državnih“ privatnika...

Naime, Keno televizija, zajednički projekt "Lutrije Republike Srpske" i preduzeća „Keno“, za brze lutrijske igre ponovo je naprasno obustavljen.

Podsjećamo, Keno TV je s emitovanjem počeo u aprilu ove godine da bi samo nekoliko mjeseci kasnije obustavio program, i to pod skoro identičnim izgovorom, unapređenjem usluga i igara.

Prekid je došao u momentu kada se u javnosti pojavio banjalučanin Kosta Čivčić, igrač koji je tvrdio kako je prevaren za 30.000 maraka, koliko je osvojio, a što mu nije isplaćeno.

Nakon što se bura u javnosti stišala, nekoliko mjeseci kasnije počela je agresivna medijska kampanja putem medija i društvenih mreža, gdje je najavljivao ponovno startovanje programa za kraj jula. Međutim, nekoliko mjeseci poslije, sve je ponovo stopirano.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...