NEVJEROVATNO, ALI ISTINITO: Ovo nije najnoviji Volkswagenov adut koji je zaludio svijet, riječ je o kineskoj kopiji, pogledajte je na djelu (VIDEO)

Kinesko ogromno tržište zahtijeva nešto drugačiji pristup, zbog čega su dvije velike korporacije DiDi Chuxing i BYD odlučile udružiti snage i izraditi električno vozilo, posebno dizajnirano za potrebe njihovih stanovnika.

  • Auto

  • 25. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 0

Rezultirajući električni automobil zove se DiDi D1 i ima jedan prilično problem – doima se kao jednojajčani blizanac Volkswagenova ID.3.

Ključne odlike ovog potpuno električnog vozila su izuzetno udobno vozačko sjedalo za dugotrajnu vožnju, podesiva klizna vrata za lak pristup i sustav autonomne vožnje druge razine koji uključuje upozorenja na napuštanje trake i upozorenje na opasnost od udara na pješaka. Automobil također nadgleda vozača kako bi osigurao da on ili ona ostanu usredotočeni i drže obje ruke za upravljačem vozila.

Motor je sa 136 KS, a spominje se doseg od 418 km. 

Podsjetimo da je BYD jedan od najvećih svjetskih proizvođača automobila a DiDi Chuxing je kompanija koja je uzela Uberov dio s kineskog tržišta i najveća je svjetska kompanija za usluge prijevoza sa 60 miliona vožnji dnevno. Ovo vozilo koristit će se upravo u uslugama sličnim Uberovima, odnosno u modernoj verziji taksi prijevoza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...