STARIJA ŽENA MILIJUNE EURA OSTAVILA KUĆNIM LJUBIMCIMA: Svoju djecu maknula je iz oporuke

U najtežim trenucima, uz nju su bili samo njeni kućni ljubimci – mačke i psi

  • Šareni svijet

  • 28. Jan. 2024  

  • 0

Starija žena iz Kine odlučila je ostaviti svoje bogatstvo od 20 miliona yuana (oko 2.5 miliona eura) svojim mačkama i psima, a svoju odraslu djecu maknula je iz oporuke, prenosi South China Morning Post.

Gospođa Liu iz Šangaja svoju je prvu oporuku, u kojoj je sav novac i imovinu ostavila svojoj djeci, napisala prije par godina. No u međuvremenu je promijenila mišljenje jer je nijedno od njezino troje djece nije posjećivalo kada je bila bolesna. Osim toga, djeca su joj se rijetko i javljala, piše Index.

U najtežim trenucima, uz nju su bili samo njezini kućni ljubimci – mačke i psi. Iako je Liu htjela ostaviti novac direktno svojim mačkama i psima, to nije zakonito u Kini, pa je nasljedstvo odlučila prebaciti na lokalnu veterinarsku kliniku, pod uslovom da će novac biti korišten za brigu o njenim ljubimcima i njihovim mogućim potomcima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...