DOK TRAJE KRIZA NEZAPAMĆENIH RAZMJERA: Kompanija sa sjeveroistoka Bosne ušla u "Mercator", "Rodu" i "Ideu"...

U godini koju je obilježila kriza kakvu svijet do sada nije vidio, bijeljinska kompanija za preradu voća i povrća i proizvodnju gotovih jela “Sava Semberija” uspjela je ući i na neka nova tržišta.

  • Ekonomija

  • 26. Nov. 2020  26. Nov. 2020

  • 0

Direktor Prehrambene industrije “Sava Semberija” Stevo Filipović rekao je za Srnu da je realizovan plan prerade i proizvodnje gotovih poljoprivrednih proizvoda od oko 8.000 tona te da su svi poljoprivredni proizvođači u ovoj godini, bez obzira na to da li su imali potpisane ugovore ili ne, bili ispoštovani.

alt

Filipović je istaknuo da je “Sava” i ove godine, u nezapamćenoj godini krize izazvane pandemijom koronavirusa, uspjela da izveze svoje proizvode u količini od 85 do 90 odsto u Njemačku, Katar, Ujedinjene Arapske Emirate, Kanadu, Švedsku, Švicarsku i Crnu Goru, a od prije 15 dana i u Srbiju, gdje su ušli na tržište, u velike trgovačke centre “Mercator”, “Roda” i “Idea”.

– Naša proizvodnja, uz sve probleme izazvane pandemijom, uspješno je izvezena na strano tržište, iako tamo ne rade trgovinski i hotelski lanci, te je automatski naplata išla teže, a i nama je, s druge strane, bilo neophodno da platimo avans za ono što je “Savi” neophodno za proizvodni proces – rekao je Filipović.

alt

On je napomenuo da “Sava” proizvodi sok od paradajza, ajvar, pinđur, list-papriku, papriku, grašak, buraniju, gotova jela.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...