ERDOGAN ISPUNIO OBEĆANJE: Turska i Katar potpisali čak deset sporazuma, među njima i najvažniji...

Uz prisustvo predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana i katarskog emira Tamima bin Hamada al-Thanija, u Ankari je u četvrtak potpisano 10 sporazuma između dvije zemlje.

  • Svijet

  • 27. Nov. 2020  27. Nov. 2020

  • 1

Nakon sastanka Erdogana i Al-Thanija u predsjedničkom kompleksu u Ankari, upriličena je ceremonija potpisivanja više sporazuma.

Riječ je o ukupno 10 sporazuma ili memoranduma o razumijevanju koji se odnose na jačanje saradnje u oblastima trgovine, berze, pomorstva, diplomatije i drugih oblasti, pojašnjava Anadolija.

Prodaja dionica istanbulske berze

Turska i Katar tako su jučer potpisali i memorandum o razumijevanju o finaliziranju prodaje 10 posto dionica istanbulske berze (Borsa Istanbul).

U okviru ceremonije, ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu i šef diplomatije Katara Mohammed bin Abdurrahman Al-Thani potpisali su zajedničku deklaraciju sa šestog sastanka Visokog strateškog komiteta između Turske i Katara. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...