KO PREŽIVI, PRIČAT ĆE: Ruska vakcina do petka stiže u Srbiju!

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas na videokonferenciji sa ministrom industrije i trgovine Ruske Federacije Denisom Manturovom, koji ju je upoznao s tim dokle se stiglo sa proizvodnjom ruske vakcine protiv koronavirusa "Sputnjik V".

  • Regija

  • 30. Nov. 2020  01. Dec. 2020

  • 1

Ministar Manturov potvrdio je da će partija vakcine za laboratorijsku kontrolu, u količini od 20 doza, stići u Srbiju do kraja sedmice.

Brnabić je rekla da Vlada Srbije, zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem radi na tome da građanima Srbije vakcina protiv koronavirusa bude dostupna u najkraćem roku, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je istakla da je cilj da građani mogu da izaberu koju će vakcinu primiti, a u skladu sa preporukama i odobrenjima nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Premijerka Srbije je dodala da je Srbija zainteresovana da razmotri mogućnost zajedničke proizvodnje vakcine protiv Covid-19.

Na današnjoj videokonferenciji učestvovali su i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, rukovodstvo Ministarstva zdravlja Ruske Federacije, Ruskog fonda direktnih investicija, i predstavnici Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Predsednica srbijanske vlade Ana Brnabić će sutra, 1. decembra, nastaviće razgovor sa predstavnicima kompanije Frazier, navedeno je u saopzštenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...