"NEKA ZASTAVA BiH PONOSNO KRASI...": Melika Mahmutbegović uputila čestitku pripadnicima Oružanih snaga, ali i svim...

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović uputila je čestitku svim pripadnicima Oružanih snaga i svim građanima BiH u povodu obilježavanja 1. decembra, 15. godišnjice postojanja i Dana Oružanih snaga BiH.

  • Društvo

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 1

- Proces reformi koji je tekao prije nešto više od petnaestak godina na bosanskohercegovačkoj društveno-političkoj sceni je rezultirao nastajanjem i izrastanjem Oružanih snaga BiH. Vođen je uz snažnu i odlučnu asistenciju međunarodne zajednice, ali je proces, isto tako i pokazao i dokazao da se nužne i neophodne reforme na našem putu prema euroatlantskim integracionim procesima mogu provesti i rezultirati nastankom jedne uspješne priče, priče sa zastavom Bosne i Hercegovine na koju ćemo svi biti ponosni i dičiti se uspjesima naših djevojaka i momaka, naših vojnika, podoficira i oficira. Oružane snage mogu poslužiti kao naše ogledalo, kao naša prezentacija i dokaz kako se sve može postići, kada svi želimo da nam u Bosni i Hercegovini bude bolje - navela je Mahmutbegović.

Naglasila je da su pripadnici Oružanih snaga BiH garant našeg mira i sigurnosti.

- Nadam se da će, u interesu države i svih njenih građana, biti nastavljeno kadrovsko i tehničko-tehnološko jačanje i osposobljavanje Oružanih snaga koje su sve do sada ključne zadatke izvršavale uspješno, zbog čega su i prepoznate i jako cijenjene ne samo u regionu, nego i mnogo šire. Naši vojnici i boje naše zastave se, rame uz rame, s najprestižnijim vojskama i oružanim snagama, nalaze i vijore u brojnim mirovnim misijama širom svijeta. I sa punim pravom možemo biti ponosni na njih. Svim pripadnicima Oružanih snaga BiH čestitam njihov dan i želim im puno uspjeha u budućem radu. Neka zastava Bosne i Hercegovine ponosno krasi njihove uniforme! - zaključila je Mahmutbegović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...