NEZAVISNI BLOK TRAŽI: "Uhapsite Mladena Grujičića i poništite izbore u Srebrenici"

"Naglašavamo kako je Nezavisni blok stranka koja se od svog nastanka zalaže za uvođenje elektronskog glasanja, što je više puta tražila preko svojih predstavnika u parlamentarnim tijelima Bosne i Hercegovine", zaključili su.

  • Politika

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 2

Nezavisni blok u svom reagovanju pozdravlja odluku Centralne izborne komisije da na sjednici, zakazanoj za četvrtak, razmotri poništavanje izbora u Srebrenici i Doboju.

"Nadamo se da će veliki broj prijava za neregularnost izbora u Srebrenici, koji je kulminirao današnjim hapšenjima nekolicine osumnjičenih za izborne prevare, biti dovoljan razlog da se izbori u Srebrenici ponište i zakažu novi, na kojima će se osigurati strožija kontrola izbornog procesa", kažu oni.

Napominjemo kako ogroman broj prijava ukazuje kako je broj umiješanih u izborne malverzacije u Srebrenici mnogo veći od tri, koliko je uhapšenih u današnjoj akciji SIPA-e, te kako istraga ne može stati samo na izvršiocima nego mora obuhvatiti naručioce u čiju korist su išle prevare, dodaju.

"Tu, prije svega, mislimo na načelnika Srebrenice Mladena Grujičića kao onoga u čiju korist su vršene malverzacije. Pozivamo na Grujičićevo hapšenje, jer nije moguće da on lično nije bio umiješan u izborne prevare koje su trebale dovesti do njegovog reizbora", rekao je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Dodaju da se isto tako nadaju da će biti poništeni i izbori u Doboju kao ultimativni primjer izbornog inženjeringa i ismijavanja demokratskih izbora.

"Naglašavamo kako je Nezavisni blok stranka koja se od svog nastanka zalaže za uvođenje elektronskog glasanja, što je više puta tražila preko svojih predstavnika u parlamentarnim tijelima Bosne i Hercegovine", zaključili su.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...