NEOČEKIVANI OBRAT: ''U slučaju Memić novi svjedok - OČEVIDAC!''

"Vama prvo govorim da ima novi živi svjedok. Očevidac! U državnom Tužilaštvu su saslušani novi svjedoci. Tužilaštvo BiH vodi istragu za organizovani kriminal. U toj istazi, samo po sebi dolazi i ubica i rješenje slučaja. Oni su prvo otvorili istragu za organizovani krminal. Po našoj krivičnoj prijavi. Mi smo podnijeli prijavu protiv 45 ljudi. Većina je saslušana", kazao je Memić.

  • Vijesti

  • 01. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 2

Četiri godine borbe s pravosuđem Muriza Memića. Četiri godine od ubistva njegovog sina Dženana. “Nije teško biti dobar, nego pravedan.” Izreka je Victora Hugoa. U borbi Muriza Memića, malo je pravednih u ovoj državi.

Posljednja epizoda, u ovom  - slučaju Memić, bila je prije četiri dana na Vrhovnom sudu FBiH.

"Očekujemo tu odluku, pa sada kada će biti. Roka nema. Najstrašnije je što Federalno tužilaštvo traži da oni odrede novo ročište. Znamo da idu na krađu vremena, da nam samo razvlače pamet. Onda bi to trajalo još godinu, novo vještačenje, mada je sve jasno", rekao je za N1 Muriz Memić.

Istovremeno, otkriva Memić za N1, u istražnom postupku koji vodi Tužilaštvo BiH postoji novi svjedok.

"Vama prvo govorim da ima novi živi svjedok. Očevidac! U državnom tužilaštvo su saslušani novi svjedoci. Tužilaštvo BiH vodi istragu za organizovani kriminal. U toj istazi, samo po sebi dolazi i ubica i rješenje slučaja. Oni su prvo otvorili istragu za organizovani krminal. Po našoj krivičnoj prijavi. Mi smo podnijeli prijavu protiv 45 ljudi. Većina je saslušana", kazao je Memić.

I dalje Memić tvrdi da zna ko je ubica, ali nije on taj ko to treba reći. A šta država (ni)je uradila, da se ovaj slučaj otkrije, četiri godine, mnogo je pokazatelja.

"Znamo ko je. Neka to država uradi. Alisa Mutap je živa. Dalida Burzić je rekla: 'nije on njega htio ubiti, to je bilo naguravanje, koje je eskaliralo'. A kada joj je advokat postavio pitanje: 'ko nije htio ubiti Dženana, ko se naguravao i otkud joj te informacije', ona je ljutito rekla da 'ne prima advokate, ovdje je napravila izuzetak'. Ona je sama sve rekla tada", poručio je Memić.

Manipulisanje ovim slučajem se nastavlja, objašnjava otac koji neće odustati od pravde. Još jedan primjer. Prije par dana. „doveden pred zid“ prvi u pravosuđu BiH Milan Tegeltija izjavio je mnogo toga u medijima. Spomenuo je i slučaj Memić. Primio je, kaže, tragače za pravdom Muriza Memića i njegovog advokata Ifeta Ferageta.

"Milan Tegeltija je, kada nas je primio 2018, rekao da je dao zakon o VSTS meni i Ifetu (Feraget, advokat, op.a.). To je apsolutna laž. On nama nije dao nikakav zakon", za N1 je kazao Memić i dodao:

"Prije toga ja sam stotinu puta zvao, ima 80 pismenih dopisa, 40 telefonskih poziva. On je rekao da će ubrzati postupak, međutim on je samo ubrzao da Dalidu Burzić nagradi, da bude sudija Suda BiH. Disciplinski postupak protiv Dalide Burzić je samo bio farsa. Za dan je otvoren i za dan završen 2019. da bi se ona mogla imenovati".

Mrežu politike i pravosuđa, ovih dana obradio je i saopštio javnosti vrlo žestoko i otvoreno OEBS. Treba je raspetljati. U većini obrađenih slučajeva glavni junak je upravo predsjednik VSTS Milan Tegeltija. Sjednica VSTS je za dva dana. Tegeltija je najavio raspravu o ovom, pa i o sebi.

"Rukovodeće pozicije u pravosuđu moraju biti političke. Oni samo obmanjuju javnost da nisu političke jer ja znam sve ko je čiji, ko ih je postavio", rekao je za N1 žrtva nepravde Muriz Memić.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...