MOGLA BI PASTI I VLADA RADOVANA VIŠKOVIĆA: Šarović će, ukoliko do toga dođe, biti "ZA"

Nakon što je DNS izašao iz vlasti, vladajuća koalicija i dalje ima većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

  • Mini market

  • 02. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 0

- Naravno da bismo podržali smjenu Vlade Republike Srpske, posebno ovog saziva. Nakon gotovo dvije godine mandata, ovi članovi Vlade nisu se proslavili u svom radu. Naprotiv, vidjeli smo izuzetno loše rezultate.

To je za Srpskainfo rekao predsjednik SDS-a Mirko Šarović govoreći o sve glasnijim špekulacijama u javnosti da se sprema smjena aktuelne Vlade RS-a na čelu sa premijerom Radovanom Viškovićem.

– Činjenica da se ključne odluke konstantno donose mimo Vlade, na drugom mjestu, takođe ide u prilog potrebe njene smjene. Izlazak DNS-a iz većine i trenutno konfuzno stanje kod nekoliko koalicionih partnera krije odgovor, bar za izvjesno vrijeme, da li ova vlada ima stabilnu podršku i da li će doći do turbulencija i krize koja će pojačati mogućnost njene smjene – rekao je Šarović.

Dok izvori u Vladi i vodećoj stranci vladajuće koalicije SNSD-a tvrde da od toga nema ništa, u političkim krugovima se priča čak i o novim kadrovskim rješenjima u budućoj Vladi. Prema tim informacijama, neki od ministara bi zamijenili Viškovića, a razlog treba tražiti kako u „provjetravanju“ vlastitih redova, tako i u izbacivanju iz Vlade ministara onih stranaka koje su izašle iz koalicije.

Nakon što je DNS izašao iz vlasti, vladajuća koalicija i dalje ima većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske. I pored toga, lider DNS-a Nenad Nešić jučer je izjavio da će, u razgovoru s opozicijom, vidjeti postoji li mogućnost formiranja neke nove skupštinske većine na nivou RS, ali i BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...