MINISTAR MITROVIĆ OTKRIO: Evo kad počinje gradnja autoputa Beograd – Sarajevo

Govoreći o dionicama puta prema Tuzli i Sarajevu, Mitrović podsjeća da postoje različite ideje – da se od Tuzle radi autoput ili brza cesta prema Brčkom koja bi spojila Tuzlu s autoputem Sarajevo - Beograd, a druga je varijanta da put ide od Tuzle prema Žepču.

  • Ekonomija

  • 04. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 0

Ministar komunikacija i transporta u Vijeću ministara Vojin Mitrović izjavio je da na proljeće počinje gradnja autoputa Sarajevo - Beograd.

Prema njegovim riječima, kada su u pitanju dionice koje spajaju Beograd, Tuzlu i Sarajevo, postoji problem koji je u vezi s uređenjem BiH i načinom njenog funkcionisanja.

– Ovo je autoput koji ide od Kuzmina, preko Rače, Bijeljine, Brčkog, a onda imamo problem spajanja s Tuzlom i Sarajevom - rekao je Mitrović, preciziravši da je trasa koja ide od Rače preko Bijeljine, Brčkog i prema Vukosavlju, u dobroj realizaciji i da na proljeće počinje gradnja puta od Rače ka Bijeljini.

Govoreći o dionicama puta prema Tuzli i Sarajevu, Mitrović podsjeća da postoje različite ideje – da se od Tuzle radi autoput ili brza cesta prema Brčkom, koja bi spojila Tuzlu s autoputem Sarajevo - Beograd, a druga je varijanta da put ide od Tuzle prema Žepču.

– Što se tiče drugog dijela, od Sarajeva prema Vardištu, djelimično je ta trasa definisana, ali ipak nije dovoljno urađeno. Problem su sredstva i samo definisanje trase – rekao je Mitrović za “Dnevni avaz”.

On ističe da u ovom trenutku ne postoji inicijativa Federacije BiH u vezi s gradnjom autoputa od Sarajeva prema Vardištu.

– Postoji zastoj, u ovom trenutku sigurno u radovima prednjači Republika Srpska – zaključio je Mitrović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...