APSURDNA SITUACIJA: Tužilaštvo BiH "formiralo predmet" o provali u stan članice VSTV-a Monike Mijić, ona tvrdi da nikakve provale nije bilo!

Ranije objavljena informacija u medijima, da je provaljeno u stan članice VSTV-a Monike Mijić i da su iz stana tom prilikom ukradeni mobitel i laptop, ispostavila se netačnom. Vijest koju je prenio i naš portal pozivajući se na pisanje novinske agencije Patria, demantirala je Monika Mijić u izjavi za "Oslobođenje".

  • Hronika

  • 04. Dec. 2020  04. Dec. 2020

Nakon objave vijesti da je provaljeno u stan članice VSTV-a Monike Mijić i da su ukradeni mobitel i laptop, nastala je vrlo konfuzna situacija s obzirom na to da je Tužilaštvo BiH ekspresno obavijestilo javnost da je "formiralo predmet".

- Obavještavamo vas da je Tužilaštvo BiH formiralo predmet nakon zaprimljene informacije da su nepoznati počinioci tokom jučerašnjeg dana provalili u stan u Sarajevu koji koristi članica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Monika Mijić i tom prilikom otuđili, između ostalog, i predmete koji se mogu dovesti u vezu s aktuelnim dešavanjima u VSTV-u. U cilju provjere navedenog, Tužilaštvo BiH će provesti neophodne istražne radnje u saradnji s nadležnim policijskim agencijama i drugim državnim organima - navodi se u današnjem obavještenju Tužilaštva.

Inače, i Monika Mijić je na jučerašnjoj sjednici indirektno pozvala predsjednika VSTV-a Milana Tegeltiju da podnese ostavku navodeći da je on, prema izjavama međunarodnih partnera, izgubio povjerenje.

Međutim, da od svega nije bilo ništa, ubrzo je potvrdila upravo Mijić.

- Kao što čujete, razgovaram s vama putem mobitela, dakle nije mi ukraden. Nije bilo nikakve provale niti mi je bilo šta ukradeno. Cijelo jutro me mediji zovu zbog toga, ne znam ko je to objavio, ali nikave provale nije bilo - kazala je Monika Mijić za "Oslobođenje".

Šta se iza ove, blago rečeno neobične situacije krije, ostaje da se vidi. Sada se samo pouzdano može zaključiti da je Tužilaštvo BiH postupilo vrlo neprofesionalno.

(SB)

trenutak ...